CST - CovidSafeTicket

De coronamaatregelen op de Ezelsfeesten 2021   -  VERSIE 14 SEPTEMBER 2021 

COVID SAFE TICKET  

Wie een activiteit in de feesttent wil bijwonen, zal een COVID SAFE TICKET moeten voorleggen. Hij of zij moet m.a.w. aantonen of hij of zij beschikt over een negatieve test of gevaccineerd is.

Een covid Safe Ticket scan zone zal gedurende de tentactiviteiten opgesteld staan voor de ingang van de tent

De covid safe controle stand staat opgesteld aan de ingang van de feesttent (op het evenementenplein aan de Vlaskouter) en is geopend

  • op vrijdag van 17.00u
  • op zaterdag van 13.30u
  • op zondag vanaf 10.30u
  • op maandag vanaf 12.30u

 

Belangrijk: breng je identiteitskaart mee, anders zal je geen toegang krijgen!

Welke certificaten zijn geldig?

 1. Minstens 2 weken dubbel gevaccineerd zijn (of in het geval van J&J 4 weken)
 2. Een negatieve PCR-test van maximaal 48 uur. Dergelijke testen kunnen afgenomen worden in officiële testcentra en kosten ongeveer € 55,00. De kosten zijn voor rekening van de bezoeker.
 3. Een negatieve allergeen-test van maximaal 24 uur. Dergelijke testen kunnen afgenomen worden bij apothekers. De kosten zijn voor rekening van de bezoeker.

Wie niet gevaccineerd is, dient zich dus te laten testen. Wie meerdere dagen de tent wil bezoeken, zal zich waarschijnlijk meerdere keren moeten laten testen. Zich ter plaatse laten testen kan niet. Het is m.a.w. de verantwoordelijkheid van de bezoeker om dat zelf te organiseren.

 1. Een herstelcertificaat voor mensen die hersteld zijn van COVID-19 na een positieve COVID-test.

 

Hoe werkt het?

Een covid-certificaat is digitaal opvraagbaar via de CovidSafeBE-app (mobiele app) en op websites zoals Mijn Burgerprofiel, mijngezondheid.be of MyHealthViewer. Om certificaten digitaal op te vragen, heb je als bezoeker ofwel jouw identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig, ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel (bijvoorbeeld itsme).

 

Ieder van bovenstaande certificaten werkt met een QR-code. Een medewerker zal die QR-code scannen met de CovidScanBe-app (mobiele app). Wie een geldig attest voorlegt, krijgt groen licht. Wie een ongeldig attest voorlegt, een rood licht. Deze laatst mogen helaas de activiteiten niet bijwonen.

Om fraude te voorkomen, dien je je identiteitsbewijs te tonen, zodat de medewerker je naam kan verifiëren. Breng dus je identiteitskaart mee, anders zal je geen toegang krijgen!

 

Dagelijkse controle!

 • De medewerkers zien niet over welk certificaat het gaat (vaccinatie, test, of herstel). Zij zien enkel de naam en of het attest al dan niet geldig is. Net daarom moet je dagelijks langs de controle passeren.
 • Wie de covidsafe controle gepasseerd is, krijgt een dagbandje, waarmee je de tent binnen kan. Verlaat je opnieuw de tent en wil je later die dag opnieuw binnen, dan hoef je niet steeds voorbij de covidsafecontrole te gaan.
 • Pas nadat je je CovidSafe polsbandje heeft ontvangen, bevind je je in de CovidSafe Zone. Dat betekent dat afstandsregels en het dragen van een mondmasker niet meer nodig zijn.

 

Wat als ik positief test?

Wie positief test, moet zich op een zo veilig mogelijke manier isoleren. In geen geval is een positieve test een reden tot terugbetaling van een ticket voor gelijk welke activiteit op de Ezelsfeesten.

Wat als mijn toegang geweigerd wordt?

Als je een ticket hebt, maar nog niet volledig gevaccineerd bent en een test weigert, dan zal je toegang tot de beperkte zone geweigerd worden. Dit is in geen geval een reden tot terugbetaling van het ticket.

Het is de verantwoordelijkheid van elke bezoeker van de Ezelsfeesten om ervoor te zorgen dat hij of zij de vereiste documenten en certificaten altijd bij zich heeft (ook identiteitskaart!)

 

Met dank aan onze partners

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×